نشریه کسب و کار در ورزش

نوع مقاله : پژوهشی اصیل

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

2 دانشیار گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

3 استاد گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

10.22051/sbj.2024.47646.1170

چکیده

هدف: تأمین مالی جمعی در تحقیقات به سرعت به عنوان بخش مهم و ارزشمندی از چشم‌انداز مالی مؤسسات و باشگاه‌ها در حال ظهور است. لذا، پژوهش حاضر با هدف تبیین شناسایی پیامدهای جمع­سپاری مالی باشگاه‌های فوتبال ایران با رویکرد تحلیل محتوا انجام گرفت.
روش: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری از دسته پژوهش‌های کیفی است که با رویکرد تحلیل محتوا انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل روسا و معاونین فدراسیون فوتبال، لیگ فوتبال کشور، روسای هیئت‌های فوتبال، مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره‌ی باشگاه‌های فوتبال استان‌های کشور بودند که با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند و نمونه‌گیری گلوله برفی انتخاب شدند. ۱۵ مصاحبه انجام شد که تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و تحلیل داده‌های پژوهش با نرم‌افزار MAXQDA2020 انجام شد. در این پژوهش به‌منظور بررسی روایی از روش‌های اعتبار، انتقال‌پذیری، قابلیت اعتماد و تأییدپذیری و جهت محاسبه پایایی از روش توافق بین کدگذاران و تعیین ضریب کاپای فلیس استفاده شد.
یافته‌­ها: مزایای تأمین جمع سپاری مالی، شامل 90 مضمون فرعی در قالب 3 مضمون عمده نتایج سازمانی، اجتماعی و فردی است.
اصالت و ابتکار مقاله: به‌طورکلی تأمین مالی جمعی، به عنوان یک رویکرد نوآورانه و اثربخش، می‌تواند نقش بسزایی در افزایش منابع مالی برای باشگاه‌های فوتبال داشته باشد و علاوه بر این، می‌تواند فضایی برای ایجاد نوآوری‌های اقتصادی در حوزه‌ی ورزش و فوتبال فراهم آورد. این تحقیق به تأکید بر اهمیت و ارزش سرمایه‌گذاری جمعی در ارتقای بخش ورزشی و اقتصادی جامعه، و نقش آن در ایجاد توسعه و پیشرفت در این حوزه، می‌پردازد.

موضوعات